Gyereknevelés Könyv Novák Ferenc
Olvasási idő:3 perc

Sokan keresnek a Google keresőben erre: gyereknevelés könyv Novák Ferenc, ezért akkor szolgálom legjobban azokat, akik már várják, ha adok erről tájékoztatást.
A könyv kézirata elkészült, folyamatban van nyomdai előkészítése. (2023.11.14.) Nem azért nem volt még kiadva, mert lassan írok vagy ne tartanám fontosnak a megjelenését. Az írással kapcsolatos szorgalmamat talán mutatja, hogy száznál több cikket írtam a gyereknevelés weboldalra és más kiadványok számára. Ezen kívül sok tartalmat rendszeres Gyereknevelési Levelekben teszek közzé.

Cikkek és videók a nevelésről

Azt tapasztaltam azonban, hogy a mai kor embere jóval kevesebbet olvas. Felgyorsult az élet és sokan a rövid, lényegre törő videókat fogyasztják. Erre van ideje az anyukának a gyerek rövid alvási ideje alatt, vagy bármely szülőnek reggel az oviból hazafelé vagy a munkahelye felé tartva a buszon. Így hát gyereknevelési videók készítésébe fogtam bele először. Meglehet, hogy te is egy ilyen videó után kezdtél érdeklődni az iránt, hogy mit mondok még a gyereknevelésről.

Bőven van mondandóm. Akik számítanak rám, már eddig is elláttak annyi videó-kéréssel, hogy csak győzzem a készítésüket. Ránéz valaki egy ilyen videóra, és számára nem feltétlenül látható, hogy miért nem készítek ebből naponta tízet. A válasz a feliratozásban rejlik. Egy felmérés szerint a nézők 90%-a hang nélkül nélkül nézi a videót. Például azért, mert mellette alszik a gyerek.

Egy percnyi anyag minőségi feliratozása körülbelül egy óra, ha nem használunk hang alapján automatikusan feliratozó szoftvert. Az elején csak így készültek a videók. Csak egyet nem feliratoztam, és egy nagyothalló anyuka rám is írt, hogy sajnos így nem tudja, hogy mi az a technika, amiről beszéltem, pedig fontos lenne számára.

Gyereknevelés Könyv Novák Ferenc

Segítségül jött a kisebbik fiam a videók feliratozásában. Kétszeresen örültem neki, mert így én többet foglalkozhatok konzultációkkal, amelyekkel nagyon lemaradtam az elmúlt két hónapban. Az automata videófeliratozó is javított a helyzeten, de akár a fiam, akár én feliratozok, az automatát igen sok helyen kell felülbírálni, javítani.

Térjünk oda vissza, hogy sokan keresnek erre: gyereknevelés könyv Novák Ferenc. Vannak még fejezetek, amelyek megírásra várnak. Ahhoz, hogy elkészüljenek két teljes hét elég lenne. Amikor letudom a konzultációkban felgyülemlett hátralékot, meg is lesz az erre a lehetőségem. Közben sok más vonatkozásban sem lógatom a lábamat. Igen sok iskolába megyek tanári karoknak iskolai agresszió kezelési előadást tartani. Óvodákba és bölcsődékbe is hívnak óvodapedagógusoknak és a gyermekek szüleinek előadni.

A gyermeknevelés könyv – tartalom?

Tudományos szempontból ezerféle módon felbontható a gyermekkor különböző szakaszokra. Gyakorlatias hozzáállással azonban elegendő négy nagyon egyszerű korszakra bontani, amelyek azonnal kijelölik a szülő és a gyerek közötti kommunikáció minőségét és annak fontosságát. Ez jót tesz az általam írt gyereknevelés könyvnek, hiszen így kevés elmélet mellett sok, a gyakorlatban azonnal használható megoldást tartalmaz.

Ahogyan a videóimra, úgy a gyereknevelés könyvre is jellemző, hogy szinte nem, vagy csak alig tartalmaz idegen szavakat, mert az elméletieskedés helyett a használhatóságot tartom szem előtt. Mikor adja majd ki a Google kereső a megfelelő weboldalt, ha valaki beírja a keresőbe, hogy gyereknevelés könyv Novák Ferenc? A kézirat készen van, folyik a tördelése. 2023. december elején kijön a nyomdából. Azután már elérhető lesz a könyv saját weboldala, ami most még készül.

A könyv címe: Örömteli Nevelés

A könyv címe: Örömteli nevelés, mert két dolgot szolgál: A gyereknevelés legyen öröm a gyermek számára és a szülő számára is.

Örömteli gyereknevelés könyv Novák Ferenc
Örömteli gyereknevelés könyv Novák Ferenc

Remélem örömödre szolgál, hogy ezzel a pár sorral bevontalak a könyv készülésének folyamatába. Még azt is elárulhatom, hogy a „gyereknevelés könyv Novák Ferenc” nem egy összefoglaló mű, nem igyekszik „mindenről szólni”. Kiemelek benne néhány dolgot, amit a szülő azonnal tud alkalmazni. Van benne kisgyermekek és még tinédzserek szülei számára is hasznos tartalom, de ennek ellenére sem akar “univerzális bugylibicska” lennni, tehát olyan, ami “mindenre jó”.

Remélem öröm lesz majd a kezedben tartani, főleg azután amikor már elolvastad. Mivel több könyv tartalma is ott motoszkál a fejemben, igyekeznem is kell kiadni mihamarabb ezt az elsőt, aminek munkacíme ez volt: „gyereknevelés könyv Novák Ferenc”, de mostmár van sajátja: Örömteli Nevelés. Ha szeretnél az elsők között értesülni arról, hogy mikor szerezhető be, akkor annak legjobb módja, ha feliratkozol a Gyereknevelési Levelekre, amihez csak pár sorral lejjebb kell most görgetned.

Barátsággal:

Novák Ferenc
társ a nevelésben

FELIRATKOZOM a Gyereknevelési Levelekre

Kérem a leveleket, mint

A szerző

Novák Ferenc

Tanár, pedagógiai viselkedéskutató, szülők és pedagógusok gyereknevelési trénere, aki gyakorlatias tanácsaival készít fel gyermeknevelési nehézségek megoldására. Videóival, írásaival és konzultációival, iskolai és konferenciákon tartott előadásaival egyszerre az értékrend alapú és egyben humánus gyereknevelés elkötelezettje.